Content © Spackspecialist 2018. Design by ent-solutions.nl | algemene voorwaarden

de Spackspecialist Renzo Vermaat

Wat is spackspuiten?

Als de specialist aan het spackspuiten is brengt hij als het ware een dunne pleisterlaag aan onder hoge druk op zowel de muren als plafonds. Dit doen de specialisten door middel van een spackspuitmachine. Door het twee lagen systeem krijgt u een prachtige afwerking met een fijne of grove structuur.

De eerste laag heet de mes laag. Deze laag maakt uw muur of plafond egaal en strak. Alle oneffenheden worden hierdoor weggewerkt en zijn niet meer zichtbaar.

De tweede laag is de zo genoemde korrellaag. Deze laag zal de structuur en afwerking gaan bepalen die u daadwerkelijk blijft zien. Dit kan in grove vorm maar ook in fijne vorm afgespoten worden.


Toepasbaar op vele ondergronden, overschilderbaar met latex. Spuitwerk wordt standaard geleverd in het wit, maar kan in meer dan duizend verschillende kleuren worden uitgevoerd.

De uitstraling bepaalt u zelf

U kunt zelf de uitstraling bepalen van spackspuitwerk. Als spack nog niet gebruikt is is dit een gladde pasta zonder structuur. Doordat de compressor veel lucht blaast naar de spuitkop van de machine creëert de spuitkop kleine korreltjes die op de muren en plafonds gespoten worden.

U kunt zelf bij de specialist de dikte van de korrel bepalen. Dit kan van 0,5 mm tot aan 1,5 mm. Wilt u uw muren laten spackspuiten in een mooie kleur? Dat kan. Raadzaam is dan wel om voor een wat grove structuur te kiezen. Elke kleur kan worden toegepast bij spackspuitwerk.